Annonce - Denne side indeholder reklamelinks. 18+. Stopspillet.dk. Rofus.nu. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt.

Poker Position

De fleste nybegyndere har det med at sætte sig ved det første ledige sæde de finder på et pokerbord. Dette er dog ikke nødvendigvis den bedste strategi i forhold til at maksimere indtægt og gevinstchancer i poker. Klart at man gerne vil spille, men det kan dog være en god ide at studere bordet inden man sætter sig og se om man kan spotte fiskene inden man sætter sig. Dette fordi man helst vil have de dårlige spillere siddende til højre for en selv.

Det er bestemt heller ikke ligegyldigt, hvor man spiller poker og du kan læse mere om det i artiklen valg af pokerrum.

 

Hvad er position i poker?

Pengene har det nemlig med at følge uret ved et pokerbord, hvilket kommer sig af bordets blinds og knappen der konstant roterer med urets retning efter hver hånd. Dermed ændrer din position løbende karakter og værdi.

Når man er bekendt med positionsspil, ved man at de første 3 pladser efter big blind (tidlig position) er de 3 sværeste positioner, du kan spille poker fra, med mindre du har en virkelig stærk hånd.

De næste 3 sæder (midt position) er noget nemmere at spille fra, og de sidste 3 sæder er de nemmeste positioner, og ligeledes dem der stiller de mindste krav til din starthånd. Des senere position du har, jo mere profitabel er positionen.

bet365_poker_bord

I denne hånd er Dudi24 på knappen og har dermed den bedste position ved bordet. max0082 og jaddis1980 er i blinds, og har som udgangspunkt den dårligste position. Mypabey er Under The Gun, hvilket også er en svær position at spille fra. hjd288 er derimod en i udmærket position i cut-off.

 

Hvorfor er position vigtig i poker?

Grunden er, at man allerede ved hvad en del af spillerne ved bordet har gjort i hånden og derudover er der færre spillere bagved en selv, som kan vågne op med en stor hånd. Har alle foldet rundt til dig på knappen så er der kun 2 spillere tilbage som kan vågne op med AA, hvorimod sidder du i første position, så er der 9 spillere som kan have den hånd.

Det er derfor vigtigt at man kommer til at sidde på den bedste plads som muligt set i forhold til dine modstanderes evner og måde at spille på. Ser du eksempelvis en løs spiller ved bordet der konstant kalder med alle hænder uanset hans hænder og position, og samtidig har en tendens til at gå til bunds med hans hænder hvor han blot har ramt et halvt flop, så gælder det om at sidde på den rigtige side af ham, altså hans venstre side.

Rammer sådan en type eksempelvis bund par med 4s, 9d på et 4k, Td, Kh flop, hvor du har AsKs, kan du styre hvor stor potten skal bygges både pre og post flop. Siden du ved at manden er løs og ikke bleg for at kalde, er det kun et spørgsmål om, hvor meget du så kan malke ham for i denne situation. Den rigtige side er naturligvis på hans venstre side eller din højre side om man vil, da det betyder at du skal agere efter ham, og har han først besluttet sig for at være med i hånden, kan du bestemme prisen og tempoet ved at raise ham, hvis du har en god hånd, og få ham til at betale for at se de næste kort.

Omvendt hvis du har den samme type på din højre side, hvor du er ude af position til ham, vil du ikke have den samme fordel som før, fordi du nu er den første til at agere, og det er ham der bestemmer tempoet og prisen for at se næste kort. Hvis du skulle komme i den situation er det med at være opmærksom på hvornår der bliver et ledigt sæde på hans venstre side, så du kan flytte så snart der bliver en ledig plads på hans venstre side og få position på fisken.

På den måde giver du dig selv en ekstra fordel og kan langt bedre kontrollere størrelsen på potten og fiskene. Glem derfor ikke vigtigheden af seat selection, og vær opmærksom på at du sidder det rigtige sted i forhold til fiskene og hajerne. Med andre ord kan du med det rigtige valg af sæde, optimere dine indtægter og minimerer dine tab.

 

Udnyt altid din position i poker

Det skal siges at det er meget let at vælge et korrekt bord eller sæde i online poker, idet der findes et utal af borde at vælge mellem. Live poker er noget anderledes og husk at bed floor manageren om et seat change, hvis du sidder på et bord hvor du føler du har den forkerte plads. På den led sikrer du dig at stå først i køen, når en spiller rejser sig fra bordet og åbner en ny plads.

Et andet eksempel er at du finder dig et godt bord, hvor der er masser af fisk og der er to eller flere ledige pladser lige efter hinanden ved bordet. Hvis vi forestiller os, at der er 9 sæder ved bordet og sæde 1,2,3,4,5,6 er besat og sæde 7,8,9 er ledige, skal du altid sætte dig på plads nummer 7, fordi du på den måde sikrer dig bedst mulig position i forhold til de dårlige spillere.

Et sidste råd som er mindst ligeså vigtig. Husk at det slet ikke er nogen skam at flytte plads ved bordet, hvis du flytter dig fordi du føler dig utilpas med en eller flere af spillerne ved bordet. Der er ikke noget værre end at sidde på den forkerte side af en dygtig spiller, der konstant bliver ved med at give dig på nakken, når du prøver at lave et move og bare folder hver gang du har en monster. Se dig derfor hellere efter en ny plads ved bordet, eller en bedre plads ved et helt nyt bord.

Det hele gælder jo i sidste ende om at vinde så mange penge som muligt, og tabe så få penge som muligt. Har du ikke valgt den rigtige placering ved bordet kan dine beslutninger blive langt sværere at træffe, og i sidste ende kan det betyde at du taber langt flere penge end du vinder. Poker er så meget mere end blot at få den bedst mulige hånd, det er også et spørgsmål om strategi og taktik, hvor noget så ”simpelt” som at sidde på en bestemt plads ved bordet, kan være altafgørende.